Mühendislik Sigortaları İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Makine kırılması sigortası, hırsızın makinelere vereceği hasarı da karşılar mı?

Hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs teminat dışıdır.
 

Hasar olduktan sonra sigorta biter mi?

Temin edilen rizikonun gerçekleşmesi ile tam hasar meydana geldiği takdirde sigorta teminatı sona erer. Kısmi hasar halinde, sigorta bedeli hasar tarihinden itibaren ödenen tazminat miktarı kadar eksilir.
 

Makine Montaj sigortası poliçesi vade bitiminden önce iptal edilebilir mi?

Sigorta ettiren fesih hakkını istediği zaman kullanabilir, fesih posta veya notere verildiği tarihten 15 gün sonra öğleyin saat 12:00’de geçerli olur.
 

Büro, atölye ve/veya fabrikadaki elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigorta teminatı aldıktan sonra ayrıca demirbaş olarak yangın ek teminatının alınması gerekli midir?

Elektronik Cihaz sigortasında yalnızca cihazların bozulması değil; yangın, hırsızlık, doğal afetler de (deprem hariç) teminat kapsamına dahildir. Ayrıca yangın ek teminatının alınmasına gerek yoktur.
 

Garanti kapsamındaki elektronik cihazlara ve/veya makinelere teminat alınması gerekir mi?

Garanti kapsamı yalnızca üretim hatalarını karşılar, kullanıcının vereceği hasarlar ile, yangın, hırsızlık, doğal afetler v.b. hasarların tazmin edilebilmesi amacıyla elektronik cihazlar için Elektronik Cihaz sigortası, makineler için Yangın ve Makine kırılması sigortasının yaptırılması gereklidir.
 

Araçta bulunan teyp, kolon, ekolayzır, alarm v.b. cihazlar araçla birlikte güvence altına alınabilir mi?

Cihazların bildirilmesi kaydıyla güvence altına alınabilir.